Κρασιά
Γεωργίου
Ζαράρη

 

FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Μοσχάτο Αλεξανδρείας

 Μοσχάτο Αλεξανδρείας 2010



    Μία δημοφιλής ποικιλία, γηγενής, με άριστο εγκλιματισμό στην Μακεδονία, προτεινόμενη  για την παραγωγή  Τοπικού  Οίνου στην Θεσσαλονίκη, που προσφέρει ένα ισοροπημένο κρασί, με έντονο αρωματικό δυναμικό και καλή επίγευση.

Ποικιλιακή σύνθεση: Αυστηρή επιλογή σταφυλιών από τους Αμπελώνες μας, 100% της ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας.

 Προέλευση: Αγχίαλος,  Θεσσαλονίκης.

Οινοποίηση: Οινοποιείται με προζυμωτική εκχύλιση και ζυμώνεται στους 16ο C, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί το πολύπλοκο άρωμα του.

Γευσιγνωσία: Ένα κρασί με λαμπερό, κίτρινο χρώμα, ευχάριστη οξύτητα, στρογγυλό, με ισοροπημένη δομή και επίγευση που διαρκεί. Έντονο αρωματικό δυναμικό, με ζωντανό, φρουτώδη χαρακτήρα που προδίδει την ποικιλία από την οποία προέρχεται, όπως εσπεριδοειδή αλλά και μερικές νότες από λευκόσαρκα φρούτα, ροδάκινο κ.λ.π. ή ακόμη και μελιού.

 Τύπος: Λευκός, ξηρός

Κατηγορία ποιότητας: Τοπικός Οίνος Θεσσαλονίκης

Αρμονία γεύσεων: Συνοδεύει λευκά κρέατα, πιάτα  θαλασσινών και ψαριών, μακαρονάδες με άσπρη σάλτσα, μακεδονίτικες πίτες. Μπορεί ακόμη να συνοδεύσει ποικιλίες φρούτων, τυριά σκληρά και ημίσκληρα .

Δυναμική παλαίωσης:

Θερμοκρασίες σερβιρίσματος: 10ο -12ο C