Οίνος και Πολιτισμός

zarariswines

Πολιτιστικά Δρώμενα

Στον τόπο μας κάθε χρόνο, την 1η Φεβρουαρίου, οι κάτοικοι εορτάζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα τη μνήμη του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών, ακολουθώντας όλα τα παραδοσιακά έθιμα που έφεραν οι πρόγονοί τους από την Ανατολική Ρωμυλία.
Άλλες σημαντικές γιορτές είναι αυτή του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου του χωριού μας, όπου γίνεται η περιφορά της εικόνας σ’ όλη την περιοχή,  ενώ εκείνη την ημέρα στήνεται ένα παραδοσιακό γλέντι στην πευκόφυτη πλατεία κοντά στον Ιερό Ναό.

Eάν μας επισκεφτείτε καλοκαίρι, τον μήνα Ιούνιο, θα παραβρεθείτε στην εορτή  του Αγίου Πνεύματος όπου εορτάζει το ομώνυμο εξωκλήσσι, που βρίσκεται  ανάμεσα στους αμπελώνες. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας  προσφέρονται τσίπουρο και νόστιμοι παραδοσιακοί μεζέδες.
Τον μήνα Αύγουστο, την τελευταία εβδομάδα και για τρεις εβδομάδες ξεκινά η λειτουργία της Γιορτής Κρασιού, που την επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Μακεδονία, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Μπορείτε να ψυχαγωγηθείτε με το διαμορφωμένο πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, να δοκιμάσετε μια μεγάλη ποικιλλία κρασιών από οινοπαραγωγούς της περιοχής, να ενημερωθείτε για την ιστορική πορεία της Αγχιάλου μέσα στον χρόνο και τη σχέση της με το αμπέλι και το κρασί!

Από το 2005 συνεργαζόμαστε με τις Δημοτικές Αρχές και  τους Πολιτιστικούς Φορείς του τόπου μας για την διοργάνωση όλων των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων,  προάγoντας τον πολιτισμό και την αναβίωση των παραδοσιακών εθίμων του χωριού. Πλαισιώνουμε  όλα τα πολιτιστικά γεγονότα συμμετέχοντας δυναμικά με όλη την ποικιλλία των κρασιών μας.
 Έχουμε την  επιθυμία να  ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι αλλά  και οι επισκέπτες στα αμπελοοινικά δρώμενα, να μας γνωρίσουν και να μας εμπιστευτούν!
Θέλουμε να θυμίσουμε, τους ισχυρούς δεσμούς της Αγχιάλου με το αμπέλι και το κρασί στην διάρκεια εκατοντάδων αιώνων, αλλά και να δείξουμε ότι είμαστε άξιοι συνεχιστές, με  πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορική αυτή πορεία!


Zararis wines

Αγχίαλος, 30ης Ιουλίου 29
Τ.Κ 57011 Θεσσαλονίκη.

Τηλ: 2310 722 006
Fax: 23310 93013
Κιν: 697 165 5529
E-mail: info@zarariswines.gr

© 2009 - 2024 ZararisWines. All rights reserved.